Skip to content

Kasvatus ja yhteisresurssit

Kasvatus ja yhteisresurssit -projekti kokoaa yhteen opetusta ja tutkimusta koskien yhteisomaisuutta, (“the commons”), erityisesti oppimisen, tiedon ja yhteiskunnallisen olemisen näkökulmista.

Internet on tuonut monien ihmisten elämään uudenlaisia vertaisuuden käytäntöjä ja kokemuksia, kuten esimerkiksi vapaan ja avoimen lähdekoodin hankkeita, Wikipedian ja muita wikejä, Open Access -tiedettä ja erilaisia vertaistuotannon muotoja. Tutkimuksellisesti ja opetuksellisesti kiinnostavia kysymyksiä on useita: mistä vertaisuuden ja commonsien (yhteismaan) muodostamassa ilmiökokonaisuudessa on kysymys, mitkä ovat sen teoreettiset perustukset, ja mihin vertaisuutta voidaan käyttää ja mihin se olisi sovellettavissa? Miten esimerkiksi opiskelua ja oppimista voitaisiin tehdä vertaisina? Miten tiedon yhteismaata voidaan hyödyntää ja laajentaa? EDC-hanke pyrkii järjestämään ja tuomaan yhteen opiskelua ja tutkimuksentekoa näistä kysymyksistä. Mukaan voi tulla monella tavalla.

* Kaikkein helpoin ja avoimin tapa on osallistua Wikiversityn oppimis- ja tutkimusprojektiin Wikiworld – Commons and Education.
* Tampereen yliopistossa järjestetään kursseja ja seminaareja aiheeseen liittyen – esimerkiksi kurssi digitaalisista lukutaidoista alkaen 16.9.
* Tapahtumia ja tilaisuuksia – Michel Bauwensin (P2P Foundation) luento “Commons and the p2p Paradigm”, 21.9. kello 13 Tampereen yliopiston päätalon luentosalissa A4 on samalla EDC/Kasvatus ja yhteisresurssit-hankkeen avajaistilaisuus!
* Tutkimushankkeita – esimerkiksi Julkisen sosiologian merkeissä, lisää tulossa.

Post a Comment

You must be logged in to post a comment.