Skip to content

– Tuleva yliopisto

Yleisön pyynnöstä! Salminen-Suoranta-Vadén -pamfletti Tuleva yliopisto on nyt saatavissa myös painettuna kirjana. 65 sivua, 7 euroa. Tilaa omasi täältä.

“Pamfletti ja aikalaisdokumentti yliopistouudistusten ja kamppailujen keskeltä. Kaiken uhalla kohti päättömiä, vallattomia ja luokattomia yliopistoja. Sisältää yli 10 uutta reseptiä tulevien korkeakoulujen valmistamiseksi!”

***

Google books.

***

Nettikirjassamme Tuleva yliopisto hahmottelemme uusia, tulevia yliopistoja: Lokavidaya-yliopisto, wikiyliopisto, näkymätön yliopisto, köyhä yliopisto, sissiyliopisto, elämän, taidon ja lihan yliopisto, keskiaikainen yliopisto, autonominen, globaali yliopisto, off-the-grid-yliopisto…

Kirjaa voi lukea täällä

tai ladata pdf’nä omalle koneelle tästä.

Uusi yliopisto on tuleva! Muttei niin kuin Valtio halusi, vaan kuten minä, sinä ja me tahdomme. Uutena markkinoidussa yliopistossa ja laissa poikkeustila on hallinnan paradigma: kerro, kuvaa, auditoi, arvioi, muuta! Sori vaan, mutta tulevat yliopistot luodaan toisin kuin valtionhallinto kuvitteli: ne tehdään yhdessä, keskenämme, hyppäämällä nykyisestä asiantuntijakulttuurista yhdessä oppimisen ja toimimisen kulttuuriin.

Ei enää reaktioita ja resistanssia, vaan aktiivisuutta ja omaehtoisia tekoja. Tulevat yliopistot asettavat ehdot valtiolle, rahalle, ministeriöille. Tämä on merkitys, jonka annamme autonomialle, yliopistolle, meille, maailmalle.

Sisällys

I Tuleva on tässä
II Yliopisto elämänmuotona
III Tietämisen kriisit
IV Alistettu akatemia
V Ehdotus nykyisyydeksi
Lopuksi: Kolmen tehtävän solmu