Skip to content

Uranvaihto houkuttaa…

Lisää yliopistoon liittyvää tutkimusta, Tieteentekijöiden liiton jäsenkyselystä:

Yli puolet tieteentekijöistä on harkinnut uran vaihtamista ja noin 15 prosenttia on jo ryhtynyt tuumasta toimeen. Naiset ovat olleet uranvaihdossa miehiä innokkaampia.

Eniten uranvaihdon harkitsijoita löytyi Tieteentekijöiden liiton kyselyssä 30–39-vuotiaiden ikäryhmästä. Heistä jopa 64 prosenttia on miettinyt muita kuin tutkijan tai opettajan töitä.

“Mittavan yliopistouudistuksen kynnyksellä tulisi kiinnittää huomiota yliopistojen houkuttelevuuteen työpaikkoina. On korkea aika satsata parempaan henkilöstöpolitiikkaan, entistä kilpailukykyisempään palkkaan ja entistä vakaampiin etenemismahdollisuuksiin”, sanoi Tieteentekijöiden liiton puheenjohtaja Ragna Rönnholm jäsenkyselyn julkistamistilaisuudessa maanantaina Helsingissä.

Ongelmasta olen samaa mieltä, mutta en välttämättä ratkaisuista. Muutaman kympin palkankorotukset ei auta mitään, sen sijaan jämäkämpi akateeminen johtajuus olis jautaa.

2 Comments

 1. Santeri Satama wrote:

  Uranvaihto akateemisesta syöttilään ammatista syötävää puuhastelevaksi puutarhuriksi kun on joka tapauksessa useimmilla edessä, niin miksi viivytellä? 😉

  Monday, June 16, 2008 at 2:51 pm | Permalink
 2. Kallepp wrote:

  Olisiko tästä palvelusta apua uranvaihtoa harkitsevalle?
  http://www.therapion.com/uravalmennus.php

  Monday, August 22, 2011 at 11:18 pm | Permalink

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *
*
*