Skip to content

Tiedote ja kutsu: Linkolan ajamana

Päivit. 24.6.: Jyrki Räikän arvio tän päivän Hesarissa, jossa aiheesta myös keskustelua:

Kalastaja Pentti Linkola on radikaalin luonnonsuojelijan perikuva, jonka utopiat ovat vuosikymmenestä toiseen vetäneet puoleensa ainakin teoriassa samanmielisiä kannattajia. Räikeiden diktatuuria ihannoivien ja ihmisten joukkotuhoja kiittävien tölväisyjensä vuoksi Linkola on myös vastustajilleen hyvä vihollinen, vaikka ympäristökriisien kärjistyessäkin linkolalaiset toimintamallit ovat pysyneet yhteiskunnallisesti merkityksettöminä haave- tai kauhukuvina.

Linkolasta julkaistaan vuosittain uusia kirjoja. Toissa vuonna ilmestyi Eero Alénin Linkolan soutajan päiväkirja, viime vuonna Leena Vilkan toimittama Pentti Linkola, ystävä ja innoittaja ja nyt pamfletti Linkolan ajamana. Sen enimmäkseen kolmekymppisistä filosofeista ja tutkijoista kootussa kirjoittajajoukossa on sekä Linkolan ymmärtäjiä että kriitikkoja.

***

Pentti Linkola tunnetaan kirjailijana, tutkijana, esikuvana, julkkiksena, provokaattorina – ja ennen kaikkea ajattelijana. Mutta mistä hänen ajattelussaan on kysymys?

Tere Vadénin toimittaman kirjan esseet tutkivat Linkolan ajattelun tunnuspiirteitä ja sanomisen tapaa. Linkolan ainutlaatuisella tavalla asettamat ongelmat otetaan nuorten kirjoittajien teksteissä tosissaan, jopa niin vakavasti, että ne herättävät halun ajatella uudelleen.

Kirjoittajina ovat Salla Tuomivaara, Tapani Kilpeläinen, Arto Tukiainen, Ville Lähde, Tere Vadén, Inkeri Koskinen ja Olli Tammilehto. Kirja sisältää uudelleenjulkaistuna myös Linkolan esseen Runo-Suomi vai hyvinvointivaltio. Kirjoittajien yhteisenä lähtökohtana on näkemys, että läheskään kaikkea ei vielä ole sanottu Linkolan kuvaamasta ongelmasta eikä poluista ongelmasta poispäin. Puheeksi tulevat poliittinen Linkola, elämänfilosofia, perinteiset elintavat ja – vallankumous.

Tervetuloa LINKOLAN AJAMANA ­pamfletin julkistamiseen
maanantaina 16.6. kello 13.00 – ­14.30
Kasvitieteellisen puutarhan Linkola-seminaaritilaan
(os. Kaisaniemenranta 2, Kaisaniemen puisto, Helsinki.)
Paikalla ainakin Tere Vadén, Salla Tuomivaara, Ville Lähde ja Olli
Tammilehto. Tervetuloa!

Tere Vadén (toim.): Linkolan ajamana, 196 s. Nid. ISBN: 978-952-01-0210-4.
Tuotanto Into Kustannus, kustantaja Like. Linkolan ajamana on kolmas
Into-pamfletti.

Lisätiedot: Mika Rönkkö /INTO KUSTANNUS, mika.ronkko(at)mondediplo.fi, puh.050 4362170
Arvostelukappaleet: arvostelukappaleet(at)like.fi

2 Comments

 1. AhosMikko wrote:

  Mitähän Linkola sanoisi EMF-riskeistä?

  Kurkatkaapa luonnon osalta:

  http://www.livingplanet.be/emrbirds.htm

  http://www.anttiheikkila.com/sivu.php?id=2&art=31

  http://www.hese-project.org/hese-uk/en/niemr/kompetenz_beekeepers.pdf

  Pistää miettimään…

  t: AhosMikko

  Friday, July 4, 2008 at 5:15 pm | Permalink
 2. tere wrote:

  Hyvä pointti.

  Hyvä oli muuten A Studiokin aiheesta, ehdin sen vihdoin katsella, täältä:

  http://areena.yle.fi/toista?id=1351457

  Monday, July 7, 2008 at 12:37 pm | Permalink

Post a Comment

You must be logged in to post a comment.