Skip to content

Valvonta jatkuu

Smash Asem-postin kommentin

tätä sotaa siviiliväestöä vastaan tarkastelee ilmeisestikin anarkistin käsialaa oleva leffa nimeltä “Faaraon armeija”, jos et vielä oo siihen törmännyt. Sitä pääsee katsomaan täällä KinoSquatin sivulla.
Takku / admin

usuttamana kävin vilkuilemassa tuota Faaraon armeijaa. Melko kylmää kyytiä. Neurokaasuja ja mikroaaltopulsseja “joukkojen hallinnan” välineenä. Kannattaa tsekata.

On melko hämmentävää, miten pienistä raoista Philip K. Dick näki asioita 50-luvun Kaliforniassa. Dickin kuvaukset eivät osu aivan yksi yhteen tapahtuneen kanssa, ei vähiten koska hänkin lankeaa toisinaan uskomaan tekoälyn mahdollisuuteen, mutta yleinen suunta ja tunnelma on monissa kirjoissa just eikä melkeen kuvausta nykyajasta. Dick olisi verrannut yhtiö-poliisia Rooman armeijaan, ei Faaraon armeijaan. Mielenosoittajat koekenttänä, vankilat liikeyrityksinä ja kauko-ohjatut presidentit ovat Phil-sedälle arkipäivää. Mikäs se olikaan hänen mottonsa: “Vain paranoidit näkevät maailman realistisesti.” Hänen menetelmänsä muistuttaa sangen paljon Dalin paranoidis-kriittistä lähestymistapaa. Ehkä Dickin tarkkanäköisyys liittyi myös aikaan ja paikkaan. 50-luvun Kalifornia oli eräänlainen amerikkalaisen unelman huippukohta, josta on tultu vain alaspäin. Maailma oli juuri pelastettu, kotiäidit olivat hehkeitä, miehet kävivät muodon vuoksi töissä, kaikki vempeleet oli keksitty ja hankittu, bensa oli ilmaista ja autot laivan kokoisia. Paratiisin keskellä Dick aavisteli käärmeen häntiä ja pisti ne paperille.

Post a Comment

You must be logged in to post a comment.