Skip to content

Joulusaarna (re: ikkunat)

Epätasa-arvo, mukaanlukien taloudellinen epätasa-arvo, synnyttää niin kokemuksen kuin tutkimuksenkin mukaan (lisää) väkivaltaa. (Lisää siksi, että taloudellinen epätasa-arvo on tyypillisesti itsekin väkivallan seuraus.) Tämä väkivalta voidan karkeasti jakaa kolmeen muotoon: a) rikollisuus, ryöstely ja hulina, b) vallankumoukseen pyrkivä väkivalta ja c) vallitsevaa valtaa ylläpitävä väkivalta. a’n ja b’n välinen raja on harmaa ja heiluva; molemmilla voi olla tiedostettuja ja tiedostamattomia motiiveja. c puolestaan on eräässä mielessä vaikein havaita. David Greaber toteaa ironisesti: jos mielenosoittaja hajottaa ikkunan, se uutisoidaan väkivaltana, ja jos poliisi hakkaa mielenosoittajan, se uutisoidaan järjestyksenvalvontana.

Lue lisää…

Post a Comment

You must be logged in to post a comment.