Skip to content

Rujoja robottiunelmia

A-studiossa 16.1. käsiteltiin Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen muutenkin hyvin julkisuutta saanutta raporttia, jossa uumoiltiin tietotekniikan ja erityisesti robotiikan kehittyvän lähivuosina niin hulppeasti, että jopa joka kolmas työpaikka Suomessa on uhattuna. Studiossa keskustelemassa olivat työministeri Lauri Ihalainen, pääluottamusmies Pirkko Valtanen, vastuullisen liiketoiminnan tutkija Paavo Järvensivu ja tulevaisuudentutkija Risto Linturi. Kysymys robotiikasta ja sen mahdollisuuksista on asia sinänsä, samoin kysymys siitä, miten robotti-ennustuksia käytetään poliittisessa keskustelussa. Jätetään kuitenkin nämä aiheet toistaiseksi sivuun, koska ohjelmassa esiintyi aivan häkellyttävän puhtaassa muodossa kaksi käsitystä, joiden “järkevänä” pitäminen luonnehtii aikaamme.


Lue lisää…

Post a Comment

You must be logged in to post a comment.