Skip to content

Monti ja Soini

Mario Montin mediablitz, johon liittyvät haastattelut Spiegelissä ja Helsingin Sanomissa on ilahduttavan raikas. Hän sanoo suoraan, että hallitusten on “sivistettävä” parlamentteja ja kansaa – missä sinällään ei ole mitään epäilyttävää, kaikkienhan pitää sivistää kaikkia koko ajan –, mutta jatkaa sitten vielä suorempaan, että Euroopan nyky- tai tulevaa järjestystä ei voida rakentaa parlamentarismin ehdoin, vaan hallitusten on tehtävä myös asioita, jotka eivät menisi parlamenteissa läpi. Tämä on toistaiseksi suorin ja julkisin näkemäni ilmaus “autoritaarisesta kapitalismista”, eikä tietenkään ole sattumaa, että se kuullaan juuri Italiasta, jossa poliittisen järjestelmän rappio on suhteellisesti ottaen melko pitkällä. Montihan on itsekin vaaleilla valitsematon ja Goldman Sachsin miehiä (Bilderbergistä ja Coca-Colasta nyt puhumattakaan).

Soinista voidaan totta tosiaan tehdä vaarallinen eurooppalainen, jos perusasioiden – kuten Montin touhujen mädännäisyyden – julkilausuminen jätetään yksistään hänen varaansa. Tuo heitto Kataisen ja Montin hehkusta Kesärannassa on osuva ja nerokas, kokonaan toista laatutasoa kuin Kokoomuksen, SDP:n ja Keskustan tyypeiltä uskaltaa edes toivoa. Riskinä on, että Soinissa ja perussuomalaisissa yhdistyy ainut järjen ääni ja taantumuksellinen ihmisviha. Nyt alkaa Suomessakin olla korkea aika fiksujen porvarien herätä, vasemmisto ei ainakaan yksin pysty autoritaarisuuden tai totalitarismin nousua estämään (varsinkaan hallituksesta käsin).

2 Comments

  1. Risto Suvanto wrote:

    Mutta miten herätä kun Jyrki ja Jutta marssivat tasatahtiin Montin komennossa ja Ville Niinistö ja Paavo Arhimäki seuraavat kiltisti perässä ? Voisikohan kanavana heräämiselle olla parhaillaan perusteilla oleva Maailmanpuolue ?? (http://www.mirule.org/maailmanpuolue/)

    Thursday, August 9, 2012 at 5:15 pm | Permalink
  2. Learning to fall wrote:

    Viisasta tekstiä.

    Saturday, August 18, 2012 at 1:30 am | Permalink

Post a Comment

You must be logged in to post a comment.