Skip to content

Kaivos-kaasu-judoa

Aivan kutkuttavan herkullista tämä kapitalistinen jiu-jitsu, jota
“suomalaiset liikemiehet” keksivät tehdä “Nordstreamin” kaasuputkihankkeelle merenpohjan kaivosvaltauksella.

Vähintäänkin ansiona on heti suurempi huomio putkihankkeelle. Mitähän Juho Kusti Paasikivi tai Winston Churchill olisi sanonut hankkeesta, jonka tarkoitus on saada Eurooppa ja Suomi entistä riippuvaisemmaksi Venäjästä? On vaikea ymmärtää hankkeessa mukana olevien suomalaisten “valtiomiesten” ajatuksenjuoksua. Tällainen kauppa ei sido Venäjää osaksi eurooppalaista järjestelmää, vaan Eurooppaa osaksi venäläistä. Kaikki valtit ovat Venäjällä.

Toinen valokeila suuntautuu saman tien kaivoslakiin, joka myös on täysi susi. Saas nähdä millä verukkeella viranomaiset epäävät liikemiesten kaivosvaltauksen. Jutun kauneushan on juuri siinä, että kaivosvaltaus kääntää lain tarkoituksellisen löperöyden itse korruptoituneita valtiollis-suuryrityksellisiä eliittisuunnitelmia vastaan.

Miten tahansa homma meneekin, siitä saadaan tarkka ja ajantasainen kuva siitä, miten pitkälle “Suomen Valtion” edut ovat jo venäläisten suurliikemiesten taskussa.

Post a Comment

You must be logged in to post a comment.