Skip to content

Sarvikuonot saalistaa

http://www.sahkoautot.fi/forum/t-177209/tulli-hylkaesi-ecorollan-verohuojennushakemuksen#post-565136

PÄÄTÖS VERONHUOJENNUSHAKEMUKSEEN

ASIA

Ajoneuvon tiedot

Merkki ja malli Toyota Corolla, vuosimalli 2004
Valmistenumero JTDBM28E300065305

Suomen Sähköajoneuvoyhdistys ry on yhteistyössä Sähköajoneuvot – Nyt! kansanliikkeen kanssa kehittämässä kaikille avointa tapaa konvertoida Toyota Corolla -merkkinen ja mallinen henkilöauto sähköautoksi. Projektia varten on hankittu Puolasta nyt huojennushakemuksen kohteena oleva auto, josta rakennetaan konversion prototyyppi ja samalla luodaan ohjeet tulevien konversioiden tekemiseksi.

Hakijan mukaan kyseinen auto tullaan konvertoimaan sähkökäyttöiseksi. Auton polttomoottori poistetaan kokonaan käytöstä ja sähkö varastoidaan litiumakkuihin. Projektissa tehdään yhteistyötä suomalaisten ja kansainvälisten yritysten kanssa sähköajoneuvoihin liittyvän tekniikan kehittämisen ja hyödyntämisen edistämiseksi.

Suomen Sähköajoneuvoyhdistys pyytää Tullihallitusta vapauttamaan yllä mainitun ajoneuvon autoverosta.

TULLIHALLITUKSEN PÄÄTÖS

Tullihallitus on käsitellyt asian autoverolain 50 §:n mukaisena huojennushakemuksena.

Autoverolain 50 §:n mukaisen verohuojennuksen edellytyksenä on, että hakemuksen tueksi on esitetty erityisiä syitä. Ottaen huomioon konversiohankkeen merkityksen sähköajoneuvoteknologian kehittelyn kannalta, hakemuksessa esitetyt syyt eivät ole sellaisia erityisiä syitä, joiden perusteella huojennusta voitaisiin myöntää. Ratkaisukäytännön mukaan samanlaisissa tai samankaltaisissa tilanteissa huojennusta ei ole myönnetty. Sen vuoksi Tullihallitus hylkää hakemuksen.

Muutoksenhaku Päätökseen ei saa hake muutosta valittamalla.

2 Comments

  1. Maaria wrote:

    Sillä lailla. Sähköautojahan saattaisi ruveta ilmestymään liikenteeseemme! Paree pistää moiselle stoppi ajoissa.

    Friday, August 28, 2009 at 1:27 pm | Permalink
  2. Siis Tullihallitus oli kai sitä mieltä, että tässä ei ole sellaista käänteentekevää tutkimus- tai tuotekehitystoimintaa, joka oikeuttaisi huojennukseen. Ja Maaria, kyllä niitä sähkökaaroja puskee markkinoille joka tuutista. Suomessakin kai alkaa kohta massatuotanto. Kaltaiseni täydellisen amatöörin näkökulmasta tämä konversioprojekti jäi/jää jalkoihin: isot pojat tulivat kentälle samaan aikaan, taustavoimanaan suuren mittakaavan tuotekehitys.

    Tuesday, September 15, 2009 at 1:02 pm | Permalink

Post a Comment

You must be logged in to post a comment.