Skip to content

Piraattipuolue rekisteriin

Kansainvälisen aallon mukana Suomen piraatit saivat 5000 nimeä kokoon:

Piraattipuolue merkitty puoluerekisteriin
piraatti

Kansalaisoikeuksien turvaamiseen ja kulttuurin ja tiedon vapauden lisäämiseen keskittyvä Piraattipuolue on merkitty puoluerekisteriin. Puolue jätti puoluerekisterihakemuksen 1.6.2009 ja hakemus on nyt hyväksytty oikeusministeriössä. Tämä tekee Suomen Piraattipuolueesta kansainvälisesti tarkasteltuna kahdeksannen rekisteröidyn piraattipuolueen.

“Piraattipuolueen kannatus on vankalla pohjalla ja jäsenmäärämme kasvaa tasaista tahtia. Nyt on aika myöhäisten epäilijöidenkin herätä todellisuuteen, piraatit ovat tärkeä osa yhteiskuntaamme”, toteaa puolueen puheenjohtaja Pasi Palmulehto.

Ja mikä mainiointa, pitkän linjan kansalaisvaikuttaja ja nettiaktivisti Mikael Böök lähtee antamaan ilmettä piraateille Loviisassa:

Piraattipuolue aikoo osallistua Loviisassa ja eräissä sen naapurikunnissa tulevan kuntaliitoksen vuoksi 25.10.2009 pidettäviin ylimääräisiin kunnallisvaaleihin. Puolueen ehdokkaaksi on lupautunut Loviisaan liitettävässä Pernajassa asuva yrittäjä, VTM Mikael Böök. Böök, 61, haluaa kyseenalaistaa tavallisimpia käsityksiä piratismista. Hän kannattaa siirtymistä vapaisiin ja avoimiin tietokoneohjelmistoihin julkisella sektorilla. Tietoyhteiskunta-asiat ovat pitkään olleet Böökin kiinnostuksenkohteena ja hänelle on myönnetty valtion tiedonjulkistamispalkinto vuonna 1996. Loviisan seudun piraatit ovat tervetulleita tapaamaan Böökiä ravintola Sakuraan 2.9. kello 18 keskustelemaan vaalikampanjan organisoimisesta.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *
*
*