Skip to content

Kähinää pitkin viikkoa

Joensuu aloittaa:

Kutsumme kaikki Joensuun yliopiston jäsenet mukaan keskiviikkona 11.2.2009 järjestettävään YLIOPISTOLAISTEN YLEISKOKOUKSEEN. Kokoonnumme klo 13 Educan luentosali E100:ssa (entinen P1).

Yleiskokous on osa opiskelijoiden, tutkijoiden ja henkilöstön yhteistä valtakunnallista liikettä nykymuotoisen, laajalti kritiikkiä herättäneen yliopistolakiesityksen kaatamiseksi. Samalla käynnistämme uuden yliopistouudistuksen, joka lähtee MEIDÄN konkreettisista kokemuksistamme, toiveistamme ja tarpeistamme. Tule mukaan!

Tampere jatkaa:

Tampereen yliopistolaiset kutsuvat tiedotusvälineet ja kaikki kiinnostuneet 12.2. kello 12 Tampereen yliopiston päärakennuksen pääaulaan. Avoimessa tilaisuudessa yliopistolaiset pitävät lyhyitä puheenvuoroja.

Koulutuspoliittinen kuvitelma yliopistosta innovaatiokoneena on katteeton ja vahingollinen. Yliopistoilla, tutkimisella ja oppimisella on luovuttamaton itseisarvo, joka on myyty. Näiden arvojen säilyttämiseen uuden yliopistolain lupaama autonomia ei riitä.

Kun tietämisen, olemisen ja tekemisen vapaus on pakenemassa virallisesta yliopistolaitoksesta, yliopisto on määriteltävä, kuviteltava ja rakennettava uudelleen.

http://toimivayliopisto.wordpress.com/

Post a Comment

You must be logged in to post a comment.