Skip to content

Intro to Free Software

A good new introductory book to free software:

One Comment

  1. Jared wrote:

    Mutta tänään viimeksi mietin Voip-puhelinta etsiessäni (josta kukaan ei tiennyt mitään, kännyköitä kyllä olisi ollut kaupan jos jonkin näköisiä), että kapitalismi voiton tavoitteluineen kaikkineen todellakin screws things really badly in the digital world. Digitaalisuus on aivan upea idea vapauden valtakunnassa, mutta heti kun peliin tulee markkina, voitto, tuottavuus jne. kaikki menee aivan vituiksi. Ja aivan käytännöllisellä tavalla: tarvitaan jos jonkinmoista koodia ja salasanaa ja kaiken maailman eri tyyppistä käyttäjän ja lopputuotteen/softan/välineen väliin tulevaa markkinamuuttujaa. Vittu soikoon: digitaalisuus ei todellakaan voi hyvin kapitalismissa. Miksi helvetissä tästä ei rummuteta, puhuta, julisteta enempää? Tai ehkä tehdäänkin, mutten ole mukana keskustelussa. Ainakin pitäisi olla sellainen helvetinmoinen megasaitti, johon kerättäisiin kaikki tästä asiasta keskustelevat äänet. Rainbow people. Eikä sekään riitä. Kapitalismi ei tarvi tällaisia saitteja, se rulaa muutenkin. Mutta ei siitäkään mitään tule, että joku Hall tuolla ja Vadén täällä ja Bauwens ties missä kaukoidässä mesomassa, puhuu samasta asiasta. Asia kuivuu kokoon kuten Seattlen niin paljon mainostettu maailmankauppaa vastustava mielenosoitus. On oltava joukkovoimaa takana, että jotain tapahtuu. Ihmisiä on perkele valistettava. Mutta kuka sitä tekee. Kännykät vaan korville ja Word-tiedostot kehiin. Mesetyksistä puhumattakaan. Miksei tässäkin asiassa voida yhdistää voimia? Yksi helvetinmoinen jätti hanke, jossa kaikki alkaisivat kehittää yhtä tai kahta vapaata ohjelmistopohjaa: sillä tavalla siitä tulisi jotain. En usko kaikkien kukkien kukkimiseen ja tämä on vapauden valtakunnan ongelma. Kun jokainen on niin vapaa, niin vapaa toteuttamaan itseään ja olemaan indiviidi. Siinä se vallankumous.

    Monday, November 17, 2008 at 11:24 pm | Permalink

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *
*
*