Skip to content

Irak ja öljy

greenspan.jpg

Olen koittanut olla kirjoittamatta mitään Irakin sodasta, mutta nyt ei enää pysty pidättelemään. Alan Greespan – niin, niin, entinen Fedin puheenjohtaja, 18 vuoden ajan, eikä mikään samanniminen kadunmies – julkaisee huomenna massiiviset muistelmansa. Yksi lause sieltä kuuluu Washington Postin ja Times‘in mukaan näin:

“I am saddened that it is politically inconvenient to acknowledge what everyone knows: the Iraq war is largely about oil.”

On raikasta & raitista, että Alan kaipaa rehellisyyttä politiikkaan. Asioista pitäisi puhua niiden oikeilla nimillä.

Kuinkahan kauan aamulehdet ja muut (vrt. vaikka Marko Kulmalan sinänsä kelpo juttu tän päivän sunnuntailiitteessä) jaksavat jankuttaa, että Bushin humanitaaristen motiivien epäily on anti-amerikkalaista vasemmistoälykköpelleilyä? Greespan on ehkä älykkö, mutta tuskin vasemmalla. Hän ei pahoittele öljyn vuoksi sotimista, vaan sodan syyn piilottelua. Eikä piilottelun syy ole, että todellisen syyn paljastaminen olisi liian kova uutinen. Greenspanin mukaan kaikki tietävät syyn. Hän pahoittelee poliitisen kulttuurin epämukavaa kaksinaamaisuutta tai tekopyhyyttä.

***

In the week in which General Patraeus reports back to US Congress on the impact the recent ‘surge’ is having in Iraq, a new poll reveals that more than 1,000,000 Iraqi citizens have been murdered since the invasion took place in 2003.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *
*
*