Skip to content

So who is editing what on WP?

From Wired:

Wikipedia Scanner — the brainchild of CalTech computation and neural-systems graduate student Virgil Griffith — offers users a searchable database that ties millions of anonymous Wikipedia edits to organizations where those edits apparently originated, by cross-referencing the edits with data on who owns the associated block of internet IP addresses.

An example can be found here, and discussion here.

And now BBC is claiming that edits rom the CIA and Vatican have been found…

2 Comments

  1. Hesarissakin oli muutama päivä sitten juttu, jossa toimittaja kertoi ns. Scanner-paljastuksista: CIA, Vatikaani jne. olivat muutelleet joitakin Wikin artikkeleita. Ajattelin, että ehkä kaikilla — todella KAIKILLA — on oikeus muutella Wikin juttuja ilman että heidät “paljastetaan”. Eli on oikeus toimia anonyymisti. Monissa tapauksissa niillä tahoilla, joilla on oma intressi kyseessä, on sitä paitsi ulkopuolisia ihmisiä paremmat tiedot asioista. Ja edelleen: jos Scannerin käyttö yleistyy, nämä intressitahot tietysti vain hoitavat päivityksensä käyttämällä muita ip-osoitteita. En siis ainakaan ensi kuulemalta ole ollenkaan innoissani tästä Scannerista. Haiskahtaa kohujournalismilta, joka ei pitkälle kanna. Ehkä erehdyn, kuten yleensä.

    Tuesday, August 21, 2007 at 6:34 pm | Permalink
  2. tere wrote:

    Totta. Tässä käynee niin, että anonyymien/väärien ip’iden käyttö yleistyy Wikipedian editoinnissa. Toisaalta, WP’hän toivoo, että eidtointia tehtäisiin käyttäjätunnuksella, joten Scanner ikään kuin laajentaa käyttäjätunnuksen alaa.

    Wednesday, August 22, 2007 at 1:01 pm | Permalink

Post a Comment

You must be logged in to post a comment.