Skip to content

YLE Peili: “Onko koulutus yliarvostettua?”


Onko koulutus yliarvostettua?

23.2.2007 klo 16:13
» YLE Radio Peili
Aihealueet: » Kotimaa » Uutiset
Kesto: 00:07:18

Tampereen yliopiston aikuiskasvatuksen professori Juha Suoranta on arvostellut valtioneuvoston globalisaatioraporttien väittämiä. Suorannan mielestä ne luovat perusteetonta uskoa siihen, että kunhan vain lisätään koulutusta, niin eri ongelmat väistyvät. Professori sanoo, ettei nykyinen politiikka tuota talouskasvua eikä yksilöiden hyvinvointia. Aiheesta keskustelee professori Suorannan kanssa globalisaatioraporttien kokoamisesta vastannut talousneuvoston sihteeristön päällikkö Vesa Vihriälä. Suorannan mielestä koulutuksen tuomia hyötyjä on tarkasteltava suhteellisina. Toimittajana Sakari Kilpelä.

“Koulutuksen kilpavarustelu…”, hyvä termi!

On irrationaalista koettaa täsmäsuunnata koulutusta työelämän tulevien tarpeiden mukaan, kun edes elcoteqit eivät tiedä, mitä työvoimaa ja kuinka paljon ne tarvitsevat seuraavalla kvartaalilla.

Post a Comment

You must be logged in to post a comment.