Skip to content

Itsenäisyyspäivän itsemurha II

Sotaveteraani käveli kuolemaansa tankin alla viime vuoden itsenäisyyspäivänä, sotilasparaatissa Jyväskylässä. Teolla on oman tuntemattoman todellisuutensa lisäksi valtavia symbolisia merkityksiä. Jotkin näistä merkityksistä olivat ehkä tarkoitettujakin, niin täsmällisesti itsemurhan aika, paikka ja tapa oli valittu ja itse teko tehty.

Mieleen tulee asioita kuten uhri, kone, liha, aika, paraati, mielenosoitus, protesti, pasifismi, sotilasteknologian sivuvaikutukset, itseys, itsenäisyys, julkinen ja yksityinen, vapaus, terveys, …

Kuitenkin tapahtumaa on käsitelty varsin vähän, isot mediat ilmeisesti tahallaan ja omasta aloitteestaan olivat poikkeuksellisen vaitonaisia. YouTube levittää kaukaa kuvattua videota. Päätimme parin ystävän kanssa koettaa tutkia asian merkitystä pyytämällä tuttuja ja tuntemattomia kirjoittamaan lyhyitä näkökulmia “itsemurhaan itsenäisyyspäivänä.” Kirjoitukset julkaistaan ensin samannimisessä blogissa. Saa ottaa osaa.

Post a Comment

You must be logged in to post a comment.