Skip to content

Hard Rock Seminole

medicinema_bobby_henry.jpg

Kapitalismin kymi tuottaa hassuja akanvirtoja.

Seminolet ovat kuulemma intiaaniheino, joka asuu Floridassa. Onnistuivat aikoinaan pakenemaan everglades-soille ja taistelemaan valkoisia vastaan niin hyvin, että ovat ainoa heimo, joka ei ole solminut rauhansopimusta USA:n kanssa. “The Unconquered People.”

Reservaattien lait sallivat asoita, joita liitto- ja osavaltioiden lait eivät. Esimerkiksi uhkapelin, josta on tullut tärkeä rahanlähde monille reservaateille. Niin myös Seminoleille, jotka ovat juuri laajentaneet business-imperiumiaan ostamalla Hard Rock Café-ketjun. Kuvassa oleva “medicine man” Bobby Henry kertoo jutun mukaan heimon tavoitteena olevan ostaa takaisin kaikki menettämänsä maa-alueet.
Sillä lailla. When in Rome…

Post a Comment

You must be logged in to post a comment.