Skip to content

Karhun nimi


trrr….. Ta Daa! Karhun nimi. Kuusi luentoa luonnosta tuli painosta eilen. Kirjan pointtina on pohtia, mitä suomalaisen luonnon kannalta tarkoittaa, että karhu oli, poistui ja tuli takaisin. Yhtenä juonteena tässä ovat myös karhun monet kymmenet nimet, erilaiset tavat elää karhun kanssa ja puhua siitä. Esitän samalla joitain väitteitä Kalevalasta, Sammosta, Louhesta, synnyistä. Kirjan takakannessa lukee näin:

Miksi karhulla on niin monta nimeä? Mitä tarkoittaa karhun paluu metsiin, joista se katosi? Entä mitä merkitystä tällä on luonnon ajattelemiselle? Karhun nimi pohtii näitä kysymyksiä ja jäljittää samalla mahdollisuuksia sisukkaaseen paikallisen perinteen uudelleensynnyttämiseen. Tavoitteena ei ole mennyt kalevalainen kulta-aika, vaan tuleva, uusi luonto ja sen kieli.

Karhun nimi jatkaa Tere Vadénin avointa ja paikallista ajattelua käsittelevää pohdintaa. Kirjan kuvituksen on tehnyt taiteilija Kristian Simolin. Yhdessä teksti ja kuvat luovat ainutlaatuisen kokonaisuuden, jossa tutut asiat herättävät outoja kaikuja.

Kiitokset siis Kristianille kuvista! Ne ovat paljon paremmat kuin teksti.

Jos kirjan haluaa, sitä myydään täällä.

2 Comments

 1. Noin!
  Luen kun kerkiän, luenpas.
  T:Jarkko T.

  Friday, July 21, 2006 at 2:03 pm | Permalink
 2. Tere wrote:

  Hyvä! Ja repostele sitten …

  Saturday, July 29, 2006 at 2:39 pm | Permalink

Post a Comment

You must be logged in to post a comment.