Skip to content

Tekijänoikeuslaki…

Tänään on mielenosoitus Eduskuntatalon edustalla … valitettavasti en päässyt, vaikka masinoitu kannanotto on hyvä.
Taitaa taas olla yksi näyte siitä, miten demokratia on suuryritysten lobbyn taskussa. Monet fiksutkaan kansanedustajat eivät tunnu näkevän “pieni taiteilija vastaan hurja nörtti”-savuverehon taakse. Toki kyseessä on myös pienen taiteilijan etu, mutta samalla paljon suuremmat perusasiat. Miksi levy- ja muiden mediayhtiöiden liiketoimintamallia muka pitäisi suojata, kun teknologia on ratkaisevasti muuttunut? Miksi muka yhä kiristyvä tekijänoikeusjärjestelmä olisi ainoa mahdollisuus suojata pienen taiteilijan työtä? Ja mistä pieni taiteilija repii luovuutensa idut sitten, kun kaikki aikaisemmin tehty tiede ja taide on firmojen kassakaapissa pay-per-view-käytössä?

Post a Comment

You must be logged in to post a comment.