Skip to content

Betonitsunami ja absoluuttinen muovipussi

Bill Gates hätkähdytti seuraajiaan vuonna 2014 twiittaamalla Vaclav Smilin tutkimuksiin perustuvan tiedon: Kiina tuotti vuosina 2011–2013 enemmän betonia kuin Yhdysvallat vuosina 1901–2000. Siis kolmessa vuodessa enemmän betonia kuin länsimaiden keihäänkärki sadassa vuodessa.

Tämän faktan äärellä voi pysähtyä miettimään monia asioita. Yksi niistä on meidän aikamme luonne. Kiinan betonitsunami on osa laajempaa aineellista myrskyä, rakentamisen, raivaamisen, polttamisen, liikkumisen, tuottamisen, valmistamisen, kuluttamisen, poisheittämisen ja muun fyysisen toimeliaisuuden globaalia räjähdystä. Riittävän tarkka-aistinen avaruusolio varmasti huomaisi, kuinka tämä toimeliaisuus ilmestyy maapallon pinnalle yhtäkkisenä ihottumana, muurahaiskekomaisena kuhinana.

Lue koko kolumni …

Post a Comment

You must be logged in to post a comment.