Skip to content

Capitalism is the crisis

Simply put, austerity is class war. During Toronto G20 demonstrations, 11000 people were arrested. I didn’t know there were so many “extremists and anarchists” in the world. 😉

4 Comments

 1. Environmentalist wrote:

  Kapitalismin ominaisuus on muutos. Se on tavallaan aina kriisissä. Occupy Wall Street demonstraatiot eivät johda mihinkään, koska niiden takana on pieni hyvinvoiva keskiluokkainen joukko. Hauskaa ajanvietettä, todelliset huonostivoivat ja köyhät ovat muualla.

  Sunday, January 29, 2012 at 3:49 pm | Permalink
 2. tere wrote:

  Tottahan se tuokin. Toisaalta, kapitalismia ei aina ole ollut eikä aina tule olemaan. Jos kriisi on aidosti kriisi, siinä on sekin mahdollisuus, että potilas ei selviä. Mulla on sellanen oletus, että tähän asti kapitalismin selviämistä omista muutoksistaan ja kriiseistään on suuresti tukenut halpa energia eli fossiiliset polttoaineet, jotka ovat aina mahdollistaneet lisätyön syöttämisen systeemiin. Yksi tämän kriisin ainutlaatuisista piirteistä on, että nyt tuota mahdollisuutta ei ole (mistä seuraa nopea siirtymä autoritaarisuuteen, jne.)

  Monday, January 30, 2012 at 12:48 pm | Permalink
 3. tere wrote:

  Zizek on tossa harvinaisen selväjärkisessä jutussaan samaa mieltä, että Occupy on keskiluokan ja keskiluokkaan haluavien opiskelijoiden protesti: http://www.lrb.co.uk/v34/n02/slavoj-zizek/the-revolt-of-the-salaried-bourgeoisie
  Mielenkiintoinen on hänen luonnehdintansa “surplus wage”-ilmiöstä, palkkaa maksetaan näennäisten arviointien perusteella, jotta keskiluokkaa ylipäätään olisi. Sen sijaan heitto, että öljyn tuotannossa kustannukset olisivat “neglible”, ei pidä paikkaansa, kuten nopea googlauskin olisi prof. Zizekille osoittanut. Päinvastoin, öljyntuotannon kustannukset ovat kovassa nousussa ja aiheuttavat alalla uudelleenjärjestelyjä.

  Tuesday, January 31, 2012 at 9:46 pm | Permalink
 4. tere wrote:

  Tuolla on esimerkiks kuvatus öljyn tuotannon kustannuksista: http://www.eia.gov/dnav/pet/hist_chart/E_ERTWO_XWPN_NUS_DFa.jpg

  Thursday, February 2, 2012 at 12:27 am | Permalink

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *
*
*