Skip to content

Zeitgeist III ja Ajan henki

Kävin kattoon Zeitgeist III – Moving Forwardin. Se oli hyvä. Alussa paljon asiaa “luonnollisuutta” ja “geneettisyyttä” vastaan, eli sen puolesta, että ihmisenäolemista voi tietyissä rajoissa muokata paljonkin se, millaisessa ympäristössä kasvaa. Hyvin tulee esiin, että aggressiivisuus tai kilpailullisuus eivät ole mitään yleispäteviä kaikkien kulttuurien ominaisuuksia. Jopa keräilijä-metsästäjät mainitaan. (Olis muuten ollut hauska kuulla Douglas P. Fryn http://en.wikipedia.org/wiki/Douglas_P._Fry ajatuksia noilla kohdin). Sitten keskivaiheilla Venus-hankkeen esittelyä. Ajatus on hyvä, mutta en ole henk koht. niin vakuuttunut “globaalin abundancen” mahdollisuudesta (energian takia), enkä tieteellisen järjen siunauksellisuudesta. Toki tiede olisi parempi kuin nykymeininki, mutta ei paras mahdollinen. Kuvaavaa on, että elokuvassa resurssien jako esitetään puhtaasti laskennallisena kysymyksenä, mikä jo itsessään on tieteen sokeutta. Mutta ei siinä mitään, jos määriteltäisiin perustarpeiden taso ja ne kamat jaettaisiin access centereissä vapaasti, niin hieno systeemi. Kannatan.

Ajan hengestä on ilmestynyt II-traileri:

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *
*
*