Skip to content

Lakkovaroitus yliopistoilla

Suomen yliopistojen kaikki henkilöstöryhmät valmistautuvat lakkoon 18.3. – pääsopijat jättivät yhteisen lakkovaroituksen 3.3.2010

Mikäli yliopistojen sopimusneuvotteluissa ei edistytä, kaikkien Suomen yliopistojen kaikki henkilöstöryhmät vauhdittavat neuvotteluja aluksi päivän työtaistelulla 18. maaliskuuta. Työtaisteluvaroitus koskee noin 27 000 yliopistoissa toimivaa palkansaajaa.

Työtaistelussa on kyse olemassa olevien etujen puolustamisesta, ei siitä, että henkilöstö vaatisi enemmän tai uusia etuja. Uuden yliopistolain myötä muuttunut työantaja on esittänyt neuvotteluissa ratkaisevia heikennyksiä aikaisempiin palvelussuhteen ehtoihin. Työnantaja haluaa heikentää mm. sairausajan palkkaa, työaikoja, vuosilomien kertymistä sairausloman ajalta, yt-menettelyä sekä luottamusmiesten ja työsuojeluhenkilöstön asemaa.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *
*
*