Skip to content

Metsäkirja

Mira Käkönen & Elina Venesmäki (toim.):
METSÄN JÄLJILLÄ – Kertomuksia Etelästä ja Pohjolasta

Tiistaina 3.3. kello 12.30
Vanhan ylioppilastalon musiikkisali
Mannerheimintie 3, 2. kerros
Tervetuloa!

Suomalainen metsäteollisuus on levinnyt kaikille mantereille. Se vaikuttaa metsänhoito-ohjelmiensa kautta maapallon tulevaisuuteen ja välittömästi miljoonien ihmisten elinympäristöön.
Vaikka Etelän ja Suomen metsänhoidot eroavat toisistaan, on niillä myös yhtymäkohtia: Kuinka moni metsäyhteisö näkee häätönsä jälkeen entisen kotinsa ympärillä aseistetut vartijat? Kuinka moni suomalainen metsänomistaja ja mökkiläinen joutuu vastoin tahtoaan risukkoisten hakkuuaukioiden piirittämäksi?

Voisimmeko oppia Etelän metsäyhteisöjen tai saamelaisten satoja vuosia vanhasta tietotaidosta ja uudistaa sitä nykykulttuurimme kestäväksi metsänhoidoksi? METSÄN JÄLJILLÄ on poikkeuksellinen kirja, se luo perinteistä luonnonsuojelua laajempia näkökulmia. Siinä metsä ja ihmiset tulevat keskenään toimeen. Terra preta, musta maa, on yksi esimerkki, jolla voisi olla maailmanlaajuista merkitystä – myös ilmastonlämpenemisen pysäyttäjänä.

Julkistamistilaisuudessa ovat paikalla Pushpa Toppo Intian adivasien metsäoikeusliike (Save the Forest Movement), poromies Outi Jääskö, Muotkatunturin paliskunta Inari, valokuvataiteilija Sanni Seppo, filosofi-päätoimittaja Tere Vadén ja muita kirjoittajia.

Siemenpuu-säätiö & Into Kustannus. 192 sivua, ovh 23 e.

Post a Comment

You must be logged in to post a comment.