Skip to content

n&n 1/08

Aikansa se otti, mutta uusi niin & näin 1/08 ilmestyi vihdoin. Tuore Venäjän filosofian ja aatehistorian professori Vesa Oittinen haastattelee neuvostofilosofioita esittelevässä teemakokonaisuudessa toista itänaapurin ajatteluperinteen tuntijaa, alankomaalaista Evert van der Zweerdeä: tuloksena on perusteellinen keskustelu “filosofisten kulttuurien” luonteesta. Toisessa teemapaketissa FT Panu Turunen johdattaa romantiikan luonnonfilosofian ja sähkömagnetismin keksimisen välisiin jännittäviin yhteyksiin ja aatehistorioitsija Heini Hakosalo käy läpi afasiologian värikkäitä syntyvaiheita esimerkkinä tieteellisten keskustelujen dynamiikasta. Numeroon sisältyy myös juttutuokio International Journal of Žižek Studies‘n nokkamiehen Paul A. Taylorin kanssa. Alma Korko ja Ilmari Kortelainen haastattelevat emeritusdosentti S. Albert Kivistä.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *
*
*