Skip to content

Puolet suomalaisista pelaa

Hyperillä tutukittua:

Torontossa Future Play -konferenssissa julkistetun uuden suomalaistutkimuksen mukaan tyypillinen digitaalinen pelaaja Suomessa on 37-vuotias mies tai nainen, joka pelaa tietokoneellaan viikoittain alle kaksi tuntia tietokonepasianssia. Tutkimus löysi kuitenkin myös merkkejä digitaalisesta pelikuilusta: noin puolet suomalaisista on ainakin jossain määrin ottanut digitaaliset pelit omakseen, samalla kun puolet jää tai jättäytyy pelimaailmojen ulkopuolelle. Pelaaminen on painottunut nuoriin ikäluokkiin, vaikkakin kaiken ikäisten joukosta löytyy nykyään joitakin pelaajia. Perinteiset pelit ja rahapelit ovat Suomessa tietokone- ja videopelejä selvästi suositumpia, todettiin Tampereen yliopiston hypermedialaboratorion tutkimuksessa.

2 Comments

  1. Juha wrote:

    Kun mä luin ton uutisen, en oikein tiennyt itkeäkö vai nauraa… pelikuilu? Holy Moses, indeed mäkin löysin vihdoin kuilun itselleni! Otetaan sille!

    Tuesday, November 27, 2007 at 11:25 pm | Permalink
  2. tere wrote:

    Ei ole kuiluttomia ihmisiä. On vain ihmisiä, joita ei ole tutkittu tarpeeksi!

    Wednesday, November 28, 2007 at 3:53 pm | Permalink

Post a Comment

You must be logged in to post a comment.