Skip to content

Paikallisuutiset. Nyt.

Digitodayssä Marko Mannila kertoo paikallisuutisoinnin uudet tuulet:

Pasadenassa Kaliforniassa toimiva verkkouutispalvelu palkkasi kaksi toimittajaa, jotka asuvat Intiassa. Jutut on tarkoitus tehdä verkon ja verkkotv:n välityksellä. Kaksi vuotta toimineen pasadenanow.comin päätoimittaja myöntää, että idea vaikuttaa hullunkuriselta. – Hankkeen taustalla on Intian edullisemmat työvoimakustannukset, James McPherson totesi AP:lle.

Hänen mukaansa asia voi kuitenkin onnistua, sillä esimerkiksi Pasadenan kaupunginvaltuuston kokouksia voi seurata verkon kautta.

2 Comments

 1. Alexius Manfelt wrote:

  Hei, Samasta aiheesta kirjoittivat italialainen Diario, jossa kerrottiin suurtenkin englanninkielisten toimitusten siirtymisestä Intiaan. Reuters on suurimman osan finanssitoimituksestaan Intaan ja siellä on nykyisin 340 toimittajaa ja tulevaisuudessa heitä arvoidaan olevan 16000. Lisäksi lehtikooste Courrier international n:o 850 (15.2.2007) oli kääntänyt saman artikkelin ranskaksi. On näet kummassakin maassa lehdistöllä samoja pyrkimyksiä, kunhan vaan löydettäisiin riittävästi kielitaitoisya porukkaa. Säästö on toimitustyön osalta 60-70% ja peruskapitalistille se on paljon se.

  Monday, May 14, 2007 at 3:31 pm | Permalink
 2. tere wrote:

  Jo vain se on paljon.

  Taloussanomissa oli joskus kevään mittaan ironissävytteinen juttu, miten taloustoimittajat ovat onnistuneet ulkoistamaan itsensä suomalaisista lehdistä. Yhä enemmän käytetään freelancereita, juttutoimistoja, sähköisiä lähteitä jne.

  Tuesday, May 15, 2007 at 10:48 pm | Permalink

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *
*
*