Skip to content

Aihe: Lehdistölle: Mielenosoitus huippuyliopistoa vastaan Säätytalolla 14.4. klo 14

MIELENOSOITUS HUIPPUYLIOPISTOA VASTAAN SÄÄTYTALOLLA 14.4. KLO 14
Kullttuurivaikuttajien vetoomuksella yli 2000 allekirjoittajaa

Tiedotusvälineille
13.4.2007 18:10

Joukko Pro Arte-vetoomuksen allekirjoittajia järjestää huomenna lauantaina 14.4. klo 14 mielenosoituksen Säätytalon edessä. Hallitusneuvottelut lähenevät loppuaan ja taiteen tekijöiden huoli kasvaa. Pyrkimys liittää huippuyliopisto osaksi hallitusohjelmaa on nostattanut ennennäkemättömän vastustuksen. Hanketta vastustava vetoomus on kerännyt reilussa vuorokaudessa yli 2000 allekirjoittajaa.

“Suomen taidekorkeakouluopetuksen suunnan ovat määrittämässä Raimo Sailas ja elinkeinoelämä. Miten on mahdollista, että taiteen korkeimmasta opetuksesta vastaavaa huippuyliopistoa ollaan toteuttamassa ilman taiteilijoiden ja taiteen asiantuntijoiden tukea?”, kysyvät eilisen Pro Arte -vetoomuksen alullepanijat. “Huippuyliopistoa ei voida kirjata osaksi hallitusohjelmaa.”

Yli 2000 taiteen ja kulttuurin edustajaa ovat allekirjoittaneet eilen klo 12 julkaistun vetoomuksen, joka vastustaa Taideteollisen korkeakoulun liittämistä Raimo Sailaksen työryhmän suunnittelemaan huippuyliopistoon. Allekirjoittaneiden mielestä hankkeen toteutuminen vaarantaisi taiteen autonomisen aseman. TaiKin opiskelijoiden ja henkilökunnan lisäksi vetoomuksen on allekirjoittanut suuri joukko maamme arvostetuimpia taiteilijoita.

Hallitusneuvottelijat keskustelevat parhaillaan huippuyliopiston kirjaamisesta hallitusohjelmaan. Taideteollisen korkeakoulun hallitus päätti keskiviikkona 11.4., että korkeakoulu tulisi liittää osaksi huippuyliopistoa. Vetoomuksen laatineiden TaiKin opiskelijoiden Elina Hirvosen ja Katju Aron mielestä hallituksen kannan ei voi katsoa edustavan opiskelijoiden ja henkilökunnan
mielipidettä yhdistymisestä. ”Korkeakoulun hallitus ei missään vaiheessa pyytänyt koulun osastoneuvostoilta kantaa itse yhdistymiseen, vaan ainoastaan hankkeen jatkokehittelyyn.”

Vetoomuksessa vaaditaan tulevaa hallitusta irrottamaan Taideteollinen korkeakoulu huippuyliopistohankkeesta. Mikäli TaiK ei voi jatkaa toimintaansa itsenäisenä, on aloitettava uudet neuvottelut taidekorkeakoulujen välisen yhteistyön tiivistämisestä.

Vetoomukseen kerätään nimiä osoitteessa http://proarte.vetoomus.org

Vetoomus luovutetaan tulevan hallituksen opetusministerille 18.5.2007.

Lisätietoja:
Katju Aro
Graafinen suunnittelija, opiskelija, TaiK
gsm 045 133 6012

Elina Hirvonen
Kirjailija, toimittaja, opiskelija, TaiK
gsm 050 339 8669

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *
*
*