Skip to content

Vieraan valinta + Lordi

Näyttää tuon allamainitun “Vieraan valinta” ohjelman saavan netistä, täältä. Kestää 50 minuuttia.
Tapaus Lordi jäi mietityttämään ja tsekkasin asian. Totta tosiaan: Suomalaisen Työn Liiton tunnustuksen, pronssisen Avainlipun, luovutti presidentti Halonen Lordi-yhtyeelle kansanjuhlan yhteydessä Helsingissä.

On vaikea sanoa kumpi on pahempi vaihtoehto: että Halonen tiesi mitä oli tekemässä vai että Halonen ei tiennyt mitä oli tekemässä. Kumpikin mahdollisuus on sietämätön. Jos fantisointi vauvojen murhaamisesta moottorisahalla edustaa palkittavaa Suomalaista Työtä, on ainakin minun tehtävä jotakin muuta, esimerkiksi ei-suomalaista ja ei-työtä.

Miksi hikeentyä moisesta? Lordihan on hyvää viihdettä, mieleen painettavan keräilyä, kuten Kemppinen blogissaan kuvaa. Vastaus on simppeli. Pikkulasten murhaaminen on tuskin koskaan yhtä aikaa hyvää ja harmitonta viihdettä. Jos se on hyvää, se ei ole harmitonta. Jos se on harmitonta, se ei ole hyvää. Molemmat vaihtoehdot kertovat nihilismistä, valtion sanktioima nihilismi puolestaan lopun ajoista.
Sinänsä Putaansuu kumppaneineen on kaikkien tiedonantojen mukaan tehnyt töitä lujasti ja suurella sydämellä. Hyvä niin. Saihan Sibelius eurooppalaiseen sävelperinteeseen tarttumaan jotakin omaperäistä ja uutta, teki teoksia. Miksei sitten Putaansuukin. Sibelius ei jäänyt pelkäksi kopioksi, sittenkään. Ehkä Lordikin vielä intoutuu vauhtiin, joka ylittää “Kiss 2.0” vaiheen, ovathan bändin pojat ja tytöt vielä nuoria lupauksia.

2 Comments

 1. tuomas wrote:

  Hei,

  Milloin ja missä Lordi on fantasioinut lapsien murhaamisesta moottorisahalla ?

  Voisitko hieman antaa lähdettä tai vinkkiä, mistä tällaisen tiedon voi löytää ?

  Tuesday, January 9, 2007 at 11:11 pm | Permalink
 2. tere wrote:

  No tota … mun muistikuvat kansalaisjuhlan televisiolähetyksestä on hiukan epäselviä, mutta eikös heti Halosen palkintoseremonian jälkeen tullut biisi “Blood Red Sandman”, jota varten Mr Lordi vaihtoi asua. Hahmo viittaili teurastajan suuntaan verisine esiliinoineen ja sillä oli jokin motorisoitu sahalaite välillä käsissään. Biisi alkaa kehtolaululla, lavalla vauvanukkeja ja verikin lentää …

  Jos olisi pakko arvata, arvaisin että televisoitu versio oli kesympi kuin mitä bändi esittää keikalla. Lordi-fanit, miten on?

  Thursday, January 11, 2007 at 10:12 am | Permalink

Post a Comment

You must be logged in to post a comment.