Skip to content

Kuvaa ja ääntä

img_supportdemocracy.gif

Kuten esimerkiksi Ylen Elävä arkisto-tapauksessa huomattiin, ääni- ja videotiedostojen tallennusmuoto on muun informaatioarkkitehtuurin mukaisesti myös poliittinen kysymys. Valitettavasti Yle – vaikka onkin julkisen palvelun yhtiö – valitsi epävapaan tallennusmuodon. Tiedostomuodon vapaus viittaa tässä yhteydessä siihen, että tuki tiedostomuodolle voidaan laillisesti toteuttaa vapaana ohjelmana. Effin suositus on tasapainoinen, ja tuo asiat esiin.

button_jetpack.png

Vapaita ja avoimia tiedostomuotoja varten ja niiden leviämiseksi on oltava avoimia ääni- ja video-ohjelmistoja. Näsitä on ollut kova puute, mutta nyt ollaan hyvän matkaa liikkeellä. Videota varten on Democracy ja ääntä Songbird. Testailemaan.

One Trackback/Pingback

  1. 905440 Blog Verification on Monday, October 23, 2006 at 9:32 pm

    905440 Blog Verification…

    905440…

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *
*
*