Skip to content

Irti öljystä


Sattuipa käsiini uusi Suomen Kuvalehti. Sen haastattelussa SDP:n puheenjohtaja Eero Heinäluoma heittää, että Suomi voisi asettaa tavoitteekseen olla öljyriippumaton vuoteen 2030 mennessä, samaan malliin kuin Ruotsi on jo päättänyt olla vuoteen 2020 mennessä. Loistavaa! Otetaan tämä tavoitteeksi ja vaikka vuoteen 2025 mennessä… Ihan pelkästään hyvältä ehdotus ei kuulosta ydinvoimaläheisenä tunnetun Heinäluoman suusta, mutta haastattelussa hän toteaa, että “Ydinvoima voi olla vain siirtymävaiheen energiamuoto.” Hastattelun teemana on SDP:n ympäristötietoisuuden nosto ja lähentyminen Vihreisiin. Mainiota.
Samassa lehdessä puheevuoron esittääkin vihreä Erkki Pulliainen otsikolla “Öljyn aika on ohi”, vaatien panostusta maa- ja metsätalouden käytäntöihin ja tutkimukseen. Pulliaisen kirja Bioenergia ja lähiruoka on hyvä manuaali näihin kysymyksiin.

Jo pelkästään parhaillaan käytävien resurssisotien vuoksi öljystä kannatta pyristellä irti. Ilmastonmuutoksesta sitten puhumattakaan.

Post a Comment

You must be logged in to post a comment.