Skip to content

Hopeanvalkea

Jukka Kemppinen antoi melkoisen positiivisen arvion Lennart Meren uudelleen julkaistusta pokkarista:

Meren “Hopeanvalkea” on mahdollisesti paras tieteellinen teos (tietokirja), jota olen lukenut kymmeneen vuoteen tai mahdollisesti koskaan.

Parhaasta en tiedä (en keksi mikä olisi paras lukemani tietokirja… Lasketaanko filosofien monografiat? Kokoelmat?), mutta kerrassaan herkullinen ja informaatiorikas Hopeanvalkea on. Jutut Itämeren veneen kehittymisestä, herkkä aisti (esi)historiallisen elämän sävyn tavoittamiseen, tarkat tuokiokuvat, rikas synteesi arkeologiaa, kielitiedettä, historiaa, etnografiaa … Koskahan saataisiin Suomen esihistoriasta vastaava hötkyilemätön, kokemuksellinen, innostunut ja avarakatseinen esitys? No, Hopeanvalkea täyttää melkein senkin tehtävän, Itämerensuomalaisuus kattaa pitkälti niin nykyisen Viron kuin Suomenkin taustat.

Post a Comment

You must be logged in to post a comment.