Skip to content

Orlov: Five Stages of Collapse

Uudessa kirjassaan The Five Stages of Collapse Orlov käsittelee romahduksen viisi syvenevää astetta: finassi-, kaupallinen, poliittinen, sosiaalinen ja kulttuurin romahdus. Kukin viidestä esitellään analyyttisesti, ilmiönä seurauksineen. Lisäksi Orlov antaa “kokemuksen rintaäänellä'” neuvoja kuhunkin vaiheeseen. Hyvin mielenkiintoisia ovat myös kuhunkin viiteen liitetyt “tapaustutkimukset”: Islanti, Venäjän mafia, pataanit, romanit ja ik-kansa.


Lue koko arvio …

2 Comments

 1. RIKU wrote:

  Kiitos arvostelusta, tuo kirja pitää ehdottomasti hankkia sen verran merkittävästä teoksesta näyttää olevan kyse. Orlov muuten lisäsi vähän aikaa sitten vielä kuudennen romahduksen tason “Ympäristön romahduksen” listansa alimmaksi. Tuossa bloggaus: http://cluborlov.blogspot.fi/2013/10/the-sixth-stage-of-collapse.html jos et vielä ollut törmännyt.

  Ik-heimosta muuten kirjoitteli myös Joseph Tainter Collapse of Complex Societies -kirjassaan. Hän piti ikien elintapaa alimpana mahdollisena sosiaalisen kompleksisuuden tasona. Ilmeisesti jopa metsästäjä-keräilijöillä oli yhteisöissään korkeampi sos.kompleksisuus, kuin maanviljelyä harjoittaneilla ikeillä, joka on aika uskomatonta jos alkaa ajattelemaan että maanviljely kuitenkin mahdollisti sivilisaatioiden synnyn.

  Monday, November 4, 2013 at 6:37 pm | Permalink
 2. tere wrote:

  Joo, sangen “hilpeä” on tuo Orlovin kuudes taso. Kiitos ik-vinkistä; tarttee tsekata!

  Friday, November 8, 2013 at 12:14 pm | Permalink

Post a Comment

You must be logged in to post a comment.