Skip to content

This is starting to be truly disturbing

Oil running out far faster than predicted: report | Business | guardian.co.uk (13 November 2009)

Kjell Aleklett, professor of physics at Uppsala and co-author of a new report “The Peak of the Oil Age”, claims oil production is more likely to be 75m barrels a day by 2030 than the “unrealistic” 105m used by the IEA in its recently published World Energy Outlook 2009.

2 Comments

 1. Jarkko wrote:

  En ole kyseistä raporttia lukenut, mutta törmäsin uutiseen jossa sanotaan, että kyseisen raportin mukaan tuo 75 miljoonaa tynnyriä perustuu hyvin optimistisiin oletuksiin: http://www.onlineopinion.com.au/view.asp?article=9698

  “Even when applying extremely optimistic estimates for future oil production rates, the Uppsala research group finds that production in 2030 will be 25 per cent lower than the IEA predicts.”

  Minua kiinnostaisi tietää oma kantasi noihin tuotantoennusteisiin.

  Wednesday, November 18, 2009 at 6:50 am | Permalink
 2. tere wrote:

  Joo siis toi Aleklettin ja kumppaneiden raportti on sikäli “optimistinen”, että se hyväksyy IEAn alkuarvot sellaisinaan. Ainut ero IEAn ja Aleklett &co’n arvioissa on “depletion rate” eli arvio siitä, kuinka nopeasti tulevaisuuden tuotannossa olevat lähteet ehtyvät (tai toisin sanoen kuinka paljon tulevaisuudessa lähteistä saadaan irti):

  “In WEO 2008, the IEA obtains a very different picture using the same data. Can we explain this difference in outlook? We have shown that the IEA?s estimates for future production from fields currently in production are acceptable. We have also accepted their estimates for the volumes of oil in fields yet to be developed and yet to be discovered. Finally, we accept their estimate for additions from EOR as being realistic. The difference thus lies in one parameter only and that is the depletion rates of remaining recoverable resources ( ). The future production that IEA proposes assumes unrealistically high ( ) -values.”
  http://www.tsl.uu.se/uhdsg/Publications/PeakOilAge.pdf
  sivu 17

  Kyllä kai esim. tuolla Oil Drumilla konsensus on sellainen, että Aleklett & al. arvio on yläkanttiin, just siks että hyväksyy IEAn lähtöarvot ja että edelleenkin heidänkin olettamansa depletion rate on aika alhainen (vaihtelee eri öljytyypeille ja kentille); kun otetaan huomioon Export Land Model, niin depletion rate voi olla aika hurjakin (ELMin mukaan tyypillisesti (esim. Indonesia, UK) lähes 10%).

  Itte oon tota konsensus-mieltä, luulisin että toi 75 mbd on tällä tietoa (poislukien erittäin merkittävät tekniset innovaatiot öljyn pumppaamisessa) ikään kuin “best case” -skenaario. Jos kaikki menee ihan unelmahyvin, niin 75 mdb voi olla se maksimi, mikä 2030 saadaan. Mutta realistisesti ottaen se tullee olemaan huomattavasti vähemmän.

  Yksi tosi iso juttu, joka tässä on kanssa hautautumassa näiden Guardianin paljastuksien ja muiden alle on, että ihan näillä näppäimillä ei-OECD-maiden öljynkulutus ohittaa OECD-maiden öljynkulutuksen. OECD-kulutus on laskenut jo jonkin aikaa ja laman takia laskee vielä jyrkemmin, kun taas erityisesti Kiinan ja Intian kukutus kasvaa. Ensinnäkin tää pitää öljyn hinnan ylhäällä, vaikka lama purasee OECDtä kovaakin. Toisekseen, se tarkoittaa että ihan itsekkäistä syistä öljyntuottajamaiden kannattaa pian ryhtyä kumartamaan itään, eikä länteen. Ja se on iso juttu se.

  Wednesday, November 18, 2009 at 12:38 pm | Permalink

Post a Comment

You must be logged in to post a comment.