Skip to content

kirjauutuus: Colli on Nietzsche

Uus kirja, Collin Dopo Nietzsche suomennettuna “Nietzschen jälkeen.”

“Giorgio Collin mukaan “Nietzsche ei tarvitse tulkitsijoita. Hän on itse puhunut itsestään ja perusajatuksistaan aivan tarpeeksi ja mitä läpinäkyvimmin”. Nietzschen jälkeen onkin pikemmin jatkoa Nietzschen ajattelulle kuin sen tulkintaa. Kuinka tulla filosofiksi? kysyy tämä kirja. “Nietzschen jälkeen yhtäkään filosofia ei enää uskota eikä uskota tulevaisuudessakaan. Filosofian naamio on peruuttamattomasti riisuttu”.

2 Comments

 1. Monesti olen ihmetellyt, miksi niin useat ihmiset ovat innoissaan Nietzschestä. Olen kyllä lukenut suurimman osan kaverin kirjoituksista ja niitä mietiskellyt, mutta silti ihmettelen. Voisitko Tere tällä palstallasi kertoa, onko N. tärkeä ajattelija, ja jos on niin miksi. Vastaus pisteytetään ja välitetään jälkipolville 🙂

  Sunday, January 25, 2009 at 5:47 pm | Permalink
 2. tere wrote:

  Jaa Niitse? On se. Kaikkien nykyisten post-post-kierrosten jälkeen voi Nietzschen terä vaikuttaa tylsältä, mutta se heitti ne jutut yli sata vuotta sitten. Se kuuluu Freudin ja kvanttimekaniikan kanssa siihen pyhään kolminaisuuteen, joka veti maton ylioptimistisen positivismin, porvarismin, tieteen ja antroposentrismin alta.

  Toinen tärkeä N’n funktio on lupa ajatella. N antaa lukijalleen luvan painaa menemään. Siksi hän kiehtoo nuoria mieliä.

  Lisäks se on parhaimmillaan hauska. Mää luen Niitsee toisinaan ihan huviksi. Toisaalta en pari vuotta sitten saanut Zarathustraa loppuun; toivottoman tylsä.

  Monday, January 26, 2009 at 9:42 pm | Permalink

Post a Comment

You must be logged in to post a comment.